Piekę babę na Wielkanoc!
Już 27 marca zasiądziemy do wielkanocnego stołu. Jednym z wielu dań królujących na nim są domowe wypieki. Jedne wyróżniają się zapachem bakalii, inne maku, a jeszcze inne przykuwają wzrok piękną dekoracją.
Na naszym profilu „Miej więcej oleju w głowie” znajdziecie zaproszenie na wspaniałe wydarzenie związane właśnie z wielkanocnymi wypiekami „Piekę babę na Wielkanoc”. Zachęcamy Was do podzielenia się z nami zdjęciami waszych słodkich dokonań wielkanocnych J
Jedni z Was specjalizują się w wypieku bab, inni urzekają idealnie mokrym makowcem, a zapewne znajda się i tacy, dla których świąteczny mazurek nie stanowi żadnego wyzwania J
Jednak mało kto wie, że do tych wszystkich wypieków można użyć rafinowany olej rzepakowy. Dzięki neutralnemu smakowi i zapachowi nie wpłynie on na finalny smak i zapach ciasta. Poza tym olej rzepakowy posiada wysoka temperaturę dymienia, dlatego pieczenie w temperaturze nawet 220 stopni nie wpłynie negatywnie na jego właściwości.
Zapraszamy do udziału w wydarzeniu!